Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Om Handboll Fitness

Vision

Vi tycker att motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Det ska vara enkelt för föreningen att erbjuda en träningsmiljö för den som vill träna med handbollen i centrum utan att förbinda sig till något matchspel. För deltagaren ska det vara välkomnande att komma till ett gruppträningspass där gemenskap, lira boll och svettas är i fokus.

Syfte

Syftet med Handboll Fitness är att erbjuda en träningsmiljö som på ett enkelt, flexibelt och lustfyllt sätt breddar målgruppen och stärker upp föreningens motionsidrottsverksamhet och erbjuder handboll för alla.

Handboll Fitness fokuserar på gemenskap och ett lekfullt idrottsutövande oavsett tidigare erfarenhet och ambitionsnivå. Träningspasset är enkelt och flexibelt att sätta ihop och kombinerar bollspel med inslag som förbättrar både styrka och kondition. De termer som används är Puls, Power och Play. Handboll Fitness erbjuder många hälsofördelar i ett och samma träningspass och kräver inga förkunskaper.

I grund och botten handlar passet om ett enkelt genomförande då det krävs få resurser, ingen formell ledare för att genomföra passet och ett allsidigt träningspass som utgår från pulshöjande- och styrkeövningar samt minihandbolsspel. Minihandbollsspelets grundregler handlar om flygande målvakt, inga avkast på mittplan och de tuffa tacklingar är bortplockade. Detta skapar en högre rörelseaktivitet och trösklarna sänks för den som vill testa på handboll eller komma tillbaka till föreningsgemenskapen.

Handboll för alla hela livet

60+, tonåringar, ledare, föräldrar, sponsorer, mixade grupper eller familjeträning är bara några exempel på träningsgrupper som kan hållas.

Genom att bredda föreningens erbjudande till fler individer och fler grupper ökar också möjligheten att skapa en god ledarförsörjning.

Kom igång!

För att få använda begreppet Handboll Fitness och säga att föreningen bedriver detta koncept så skall man som förening ha deltagit på någon av våra introduktioner. Kontakta oss och kom igång >>

Publicerad: 2022-12-29

Senast uppdaterad: 2023-01-21

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!