Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Knapp Serier och resultat
Knapp Serier och resultat

FÖRENINGSNYTT FRÅN SHF

FÖRENINGSINSPIRATION

INFORMATION

UTVECKLA DIN FÖRENING

PARAVERKSAMHET

Starta upp parahandboll eller rullstolshandboll i föreningen!

Fler och fler föreningar startar upp paraverksamhet och seriespelet börjar komma igång runtom i våra specialdistriktsförbund.

Läs mer

BEACHHANDBOLL

I beachhandboll får du se akrobatiska mål och spektakulära räddningar. Matcherna är intensiva med ett högt tempo vilket ofta resulterar i många mål och generellt väldigt spännande matcher.

Läs mer

HAND THE BALL

Hand the Ball engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och unga runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering och kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.

Läs mer Länk till annan webbplats.

HANDBOLL FITNESS

Motionshandboll ska vara en självklar del i en förening. Med Handboll Fitness kan unga, vuxna, föräldrar och barn träna tillsammans och få en social träningsplattform med träning helt utan krav.

Läs mer

SAMARBETSPROJEKT

 

I-PROTECT

Forskningsprojektet I-PROTECT arbetar med skadeförebyggande och prestationshöjande principer för ungdomar i åldern 13-17 år.

Ett av målen är att skadeförebyggande träning ska bli en naturlig del av ordinarie handbollsträning för ungdomar.


läs mer

 

Idrottsklivet

Idrottsklivet är en idrottsgemensam satsning som möjliggörs genom medel från regeringen för att skapa en meningsfull fritid för fler barn och unga samtidigt som vi ökar den föreningsidrottsliga närvaron på fler platser i landet, främjar inkludering, ökar tryggheten i området och bidrar till brottsförebyggande arbete.

läs mer

 

Hållbara resor

Den bästa träningen börjar tillsammans! Att ta sig till och från träning och match tillsammans är roligare, smidigare, bättre för hälsan och dessutom bra för miljön. Bidra till fler hållbara idrottsresor: gå, spring, cykla, samåk eller åk kollektivt till träning och match - här finns stöd och inspiration för föreningar som vill göra en faktisk förändring på ett ganska enkelt sätt.

läs mer

NYHETER FRÅN DISTRIKTEN

VIKTIGA DATUM

15/2

Sista dag att göra övergång för spelare med licenskrav. Fönstret är stängt till och med 30/4. Se tävlingsbestämmelserna § 8:4.

25/2

Sista dag för våren att ansöka om LOK-stöd. Läs mer på rf.se. Länk till annan webbplats.

1/3

Sista dag för tränare att ansöka till Tränarutbildning 6 (TU6). Sedan säsongen 2018/2019 är det krav på att minst en tränare per lag i SHE och Handbollsligan är TU6-utbildad.

1/5

Första dag att göra övergång för spelare med licenskrav. Fönstret är öppet till och med 15/2. Se tävlingsbestämmelserna § 8:4.

1/5

Sista anmälningsdag till de flesta serier och USM.

25/8

Sista dag för hösten att ansöka om LOK-stöd. Läs mer på rf.se. Länk till annan webbplats.

Höst

Laglicenser faktureras av SHF.

30/9

Fakturan på årsavgiften ska vara betald och årsrapport ska vara inskickad till Svenska Handbollförbundet via IdrottOnline.

1/10

Sista datum att skicka in lista på kontraktsspelare.


31/12

Sista dag för förening som vill kunna gå upp eller kvala att säga upp samarbetsavtal. Se tävlingsbestämmelserna § 9:5.

31/12 ojämna år

Sista datum för motioner till Svenska Handbollförbundets förbundsmöte. Rätt att skicka in motion har SDF-styrelse och vid SDF-möte röstberättigad förening. Motion från förening skickas genom SDF med dess utlåtande.


NYHETER FRÅN RF

INFORMATION

Med anledning av säkerhetsläget

Information från Riksidrottsförbundet.

Senast uppdaterad 17 augusti 2022. Länk till annan webbplats.

INFORMATION

Rysslands invasion av Ukraina

Nyheten uppdateras vid ny information, rekommendationer och beslut.

Senast uppdaterad 19 september 2023.

Föreningar som är medlemmar i Svenska Handbollförbundet är en mycket stor del av svensk handboll. I Sverige finns det cirka 430 aktiva föreningar.


Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för ungdomar och vuxna och både breddverksamhet för oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår gemensamma strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll.


Tillsammans skapar vi handboll för alla hela livet.


Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport där fair play är vårt signum. Vi visar respekt för med- och motspelare, ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik.


På de här sidorna hittar du som vill starta en förening information om hur du kommer igång.


För befintliga föreningar finns här information som vi tycker är viktigt att känna till, exempelvis information om trygg idrott, alla som spelar handboll ska kunna känna sig trygga och säkra i vår verksamhet. Här finns även information om antidoping och hur föreningen kan arbeta mot doping. Du hittar information om licensförsäkring och information om hur vi kan arbeta mot matchfixning, med mera.


Välkommen till svensk handboll.