Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

SPELARE

I FOKUS

Knapp Serier och resultat
Knapp Serier och resultat

AKTUELLT

RIKSLÄGER

HANDBOLL FÖR ALLA

PARA

Inom vår paraverksamhet ryms parahandboll och rullstolshandboll. Fler och fler föreningar startar upp paraverksamhet och seriespel börjar komma igång i specialdistriktsförbunden.

Läs mer

BEACHHANDBOLL

I beachhandboll får du se akrobatiska mål och spektakulära räddningar. Matcherna är intensiva med ett högt tempo vilket ofta resulterar i många mål och generellt väldigt spännande matcher.

Läs mer

HAND THE BALL

Hand the Ball engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering och kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.

Läs mer Länk till annan webbplats.

HANDBOLL FITNESS

Motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Med Handboll Fitness kan unga, vuxna, föräldrar, barn träna tillsammans och få en social träningsplattform där man tränar helt utan krav.

Läs mer

BARNENS SPELREGLER

Barnens spelregler är ett samarbete mellan RF och BRIS för en tryggare idrott. På barnensspelregler.se hittar du sju regler för barn och ungas rättigheter inom idrotten.

Till Barnens spelregler Länk till annan webbplats.

BRIS STÖDLINJE FÖR SPELARE

Bris stöttar barn & unga. Du kan ringa, chatta eller mejla. Den som hör av sig är anonym och Bris har tystnadsplikt. Att ringa är gratis och syns inte på telefonräkningen.

På bris.se kan du läsa mer Länk till annan webbplats.

FÖREBYGG MATCHFIXNING

Svenska Handbollförbundet rekommenderar ungdomslag att genomföra Riksidrottsförbundets webbutbildning ”Min match” för att förebygga matchfixning..

Till utbildningen för matchfixning Länk till annan webbplats.

SAMARBETSPARTNERS

Knapp Serier och resultat
Knapp Serier och resultat

Du som spelar handboll är en del av svensk handboll och du är en av alla de barn, ungdomar och vuxna som spelar handboll i Sverige.

Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar breddverksamhet för barn och både elit- och breddverksamhet för ungdomar och vuxna oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll. Tillsammans skapar vi handboll för alla.

Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport. Vi visar respekt för med- och motspelare, ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik. Motståndare hälsar på varandra innan matchstart och hjälper varandra upp efter kollisioner, det har gjort att fair play blivit och är vårt signum.

På de här sidorna hittar du som vill börja spela handboll information om sporten handboll och hur och var du kan börja spela.

Du som redan är aktiv hittar information som vi tycker är viktig att du känner till, exempelvis information om trygg idrott, du som spelar handboll ska kunna känna dig trygg och säker i vår verksamhet. Du hittar även information om antidoping, det är viktigt att du känner till att det är du som spelare som är ansvarig för att du inte får i dig några otillåtna ämnen. Du hittar information om skadeförsäkring och information om vilka möjligheter som finns när det gäller att kombinera skolgång med handboll och hur du kan vidareutbilda dig efter din aktiva karriär, med mera.

Välkommen till svensk handboll.