Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Sveriges första Hand the Ball Games arrangeras på Spånga IP

Den 14 september bjuder Hand the Ball och Svenska Handbollförbundet in 350 skolelever i Järvaområdet till Hand the Ball Games och en dag i rörelsens tecken.

Hand the Ball försöker alltid arbeta med inkluderande aktivitet så dagen kommer bjuda på en ny kreativ spelform i handboll och öppen verksamhet tillsammans med skate, parkour och dans.

Långsiktigt arbete i Järvaområdet

Hand the Ball Games-dagen är ett initiativ med bakgrund från fem års arbete i Järvaområdet där skolor utbildats inom Hand the Balls pedagogiska koncept. Startskottet var ett projekt inför EM 2020 där man utbildade skolor i Järvaområdet med fokus på social hållbarhet kopplat till mästerskapet. Tanken och syftet var att utbilda i inkluderande ledarskap samt en enklare variant av handboll och rörelse som pedagoger kunde fortsätta arbeta med efter att landslagsstjärnorna och landskamperna lämnat staden.

Detta arbete fortsatte efter EM 2020 och inför VM 2023 med final på Tele2 Arena i januari utbildades fyra nya skolor inom konceptet. Genom dessa satsningar har vi med hjälp av olika intressenter totalt utbildat åtta skolor för certifiering inom Hand the Ball och initiativet lever idag vidare. Senast den 31 augusti utbildades exempelvis 14 nya pedagoger hos skolorna. Svenska Handbollförbundet tycker det är häftigt att skolorna fortsatt vill utbilda sig och arbeta med material och pedagogiska konceptet tillsammans med sina elever.

En dag full med rörelse

Hand the Ball Games är ett event där Svenska Handbollförbundet samverkar med Handbollförbundet Öst och RF-SISU Stockholm för att skapa en dag full med rörelse för barnen som kört Hand the Ball-konceptet på sina skolor. Under denna dag kommer sju utbildade skolor med ca 350 elever få uppleva en halvdag full med aktivitet, glädje och nya rörelseerfarenheter. Förhoppningen är att det blir en plats för många olika sorters rörelse samt en plats för nya och inspirerande sätt att kasta den gröna bollen på. Organisationer som är på plats och aktiverar barnen kommer vara Hand the Ball, Kista SC, Skatenation och Street mentality.

Läs mer om Hand the Ball

Till hemsidan för Hand the Ball >> Länk till annan webbplats.
Artikel om hur Hand the Ball skapar skolmaterial för inkludering >>

Publicerad: 2023-09-08

Senast uppdaterad: 2023-09-11

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!