Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Höör vidare till final

Semifinal 1 mellan Höörs HK H 65 och Önnereds HK var länge jämn. Till slut var det Ola Månssons Höör som drog det längsta strået. 25–22 (13–12) slutade matchen i Estrad Alingsås. Höör möter vinnaren i semifinalen mellan IK Sävehof och Kristianstad HK i cupfinal imorgon söndag klockan 16:00. Önnered å andra sidan ställs mot förloraren i en bronsmatch klockan 13:30 samma dag.

Foto: Anton Widén. Bild: Tilda Winberg jublar under semifinal 1 mellan Höörs HK H 65 och Önnereds HK.

Den första semifinalen av två under helgens Final4 slutade 25–22 till Höörs HK H 65. Skånskorna var bäst när det gällde och upprepade sin bedrift från fjolårets SM-slutspel när de eliminerade Önnereds HK i semifinal.

Önnered var stundtals lyckosamma i sitt omtalade kontringsspel. Linn Hansson och kompani gjorde en drös mål i första och andra fas. Dessvärre för Göteborgslaget var de inte tillräckligt skarpa i andra halvlek, där de endast gjorde tio mål.

Höörs lagkapten Tilda Winberg blev planens bästa målskytt med nio fullträffar, varav flera från sjumeterslinjen. Det var dock linjekämpen Alma Skretting som utsågs till Matchens lirare i Höör.

Priset som Matchens lirare i Önnered gick till målvakten Jenny Sandgren som noterades för många vassa parader.

Höör möter vinnaren i semifinalen mellan IK Sävehof och Kristianstad HK i cupfinal imorgon klockan 16:00. Önnered å andra sidan ställs mot förloraren i samma semifinal klockan 13:30. Båda matcherna spelas i Estrad Alingsås och sänds på SVT.

Höörs HK H 65 – Önnereds HK 25–22 (13–12)

Höörs målskyttar: Tilda Winberg 9, Alma Skretting 4, Johanna Östblom 3, Ebba Leo 3, Elsa Åsberg 3, Emma Nuhanovic 2, Emma Jönsson.

Önnereds målskyttar: Linn Hansson 5, Evelina Källhage 4, Fanny Elovson 4, Siw Aabech 3, Moa Boqvist 3, Linnea Wester, Ella Sjöberg, Nora Lundell.

Publicerad: 2024-02-24

Senast uppdaterad: 2024-02-24

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!