Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Alingsås och Halmstad värdar för ATG Svenska cupens första Final4

Det blir Estrad Alingsås och Halmstad Arena som kommer att arrangera ATG Svenska cupens första Final4 i februari respektive mars 2024.

Från och med innevarande säsong, 2023-2024, avgörs ATG Svenska cupen i ett samlat arrangemang, Final4, med semifinaler, match om 3:e pris samt final under samma helg i samma arena i damernas respektive herrarnas slutspel.

Nu står det klart att det blir Alingsås och Halmstad som kommer att arrangera Final4, något Svenska Handbollförbundets generalsekreterare, Robert Wedberg är mycket glad över:

- Redan när vi började prata om att återinföra svenska cupen var planen att göra det med ett samlat slutspel, Final4, med fyra toppmatcher under en och samma helg, men på grund av pandemin har vi behövt avvakta med det. Men nu ska det bli av och vi ser med spänning fram mot att kunna erbjuda handbollssverige två samlade helgevenemang.

-Med både Estrad Alingsås och Halmstad Arena med de båda organisationerna och destinationerna får vi vana arrangörer som tillsammans med oss kommer att göra allt för att det ska två härliga handbollsfester, avslutar Robert.

- Vi ser fram emot att välkomna slutspelslag, supportrar och handbollsälskare till Alingsås och Estrad Alingsås i slutet av februari 2024. Tillsammans kan vi skapa en härlig handbollsfest både i staden och på läktarna under de fyra matcherna, säger Maria Standar, kommundirektör Alingsås.

-Handboll är på många sätt starkt och historiskt förknippat med Halmstad. Att nu få välkomna de fyra finallagen till Halmstad Arena är något vi är mycket stolta och glada över. Vi får möjlighet att lyfta handbollen på många plan, och erbjuda handboll på elitnivå för många, inte minst för barn och unga. Vi är i gång med planeringen tillsammans med de lokala föreningarna för att skapa en riktig fin handbollsfest i Halmstad, säger Stefan Pålsson, kommunstyrelsens ordförande Halmstads kommun.

Damernas Final4 spelas den 24–25 februari i Arena Estrad, Alingsås och herrarnas Final4 spelas den 9–10 mars i Halmstad Arena.

Biljetter släpps den 5 september på https://handboll.ebiljett.nu/ Länk till annan webbplats..

 

ATG Svenska cupen
ATG Svenska cupen är hela handbollssveriges gemensamma tävling där samtliga föreningar med representationslag, damer och/eller herrar, kan anmäla sitt deltagande. Via kvalspelet i omgång 1–3 kvalificerar sig tio lag till omgång 4, dit de 22 högst rankade lagen i Sverige redan är direktkvalificerade. Efter omgång 4 spelas åttondelsfinaler och kvartsfinaler. ATG Svenska cupen avgörs under ett samlat slutspel, Final4, med semifinaler, bronsmatch och final under en helg. Mer om ATG Svenska cupen hittar du på atgsvenskacupen.se Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2023-08-25

Senast uppdaterad: 2023-08-25

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!