Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Tränarutbildning

På de här sidorna (se menyn till vänster) kan du som vill bli eller redan är ledare läsa mer om Svenska Handbollförbundets tränarutbildning. Tränarutbildningen är byggd på metodiken om optimerad utvecklingsålder där du som ledare får följa den aktiva ungdomens olika utvecklingsstadier både i praktik och teori.

Tränarutbildningen delas in i två kategorier där varje kategori har en målbestämd grund- och fortbildning. Du kan utbilda dig till Barn- och ungdomstränare och Seniortränare.

Handbollens utbildningsstege startar med Tränarutbildning 1 för dig som är blivande tränare och går via sex steg ända upp till Mastercoach som är Europas högsta utbildning för handbollstränare. Läs mer om varje utbildningsnivå >>

Att tänka på inför anmälan

Du måste gå de olika stegen i rätt ordning. Det enda undantaget är att man kan göra ett prov för direktstart >> på Tränarutbildning 4. Du måste också vara helt klar med en nivå innan du får anmäla dig till nästa.

Innan du anmäler dig till en tränarutbildning så kontrollera att du har möjlighet att medverka på de planerade datumen. Det krävs 100% närvaro samt godkänt på hemuppgifterna för att få sin legitimation.

Har du gått en äldre tränarutbildning?

Tränarutbildningarna gjordes om inför hösten 2021. Har du gått tränarutbildning innan det är du behörig enligt följande och kan då börja direkt på nästa nivå:

Basutbildning (Framtidens handbollsspelare) - behörig TU1
Tränarskolan 1 - behörig TU2 och TU3
Tränarskolan 2 - behörig TU4 och TU5

Har du gått den ännu äldre T3-utbildningen är du behörig att börja på TU4.

Regler för komplettering

Om du skulle missa ett moment på din utbildning t ex p g a sjukdom gäller regeln att du ska ta igen det missade momentet nästa gång det erbjuds. Vi genomför inga extra tillfällen eller inlämningar för att ev ta igen missade moment. Du har rätt till komplettering tre år från det datum din utbildning startar. Efter de tre åren måste du börja om med hela utbildningen. Vid komplettering för missade moment kommer din förening fakturereras för fika och lunch.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2023-10-09

Författare: Jessica Larsson