Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Schysst stöd

Trygg Handboll
I en trygg idrott kan alla känna sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina förutsätttningar. En trygg idrott är fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp.

För att vi ska få en trygg idrottsmiljö behöver vi arbeta utifrån den värdegrund som idrottsrörelsen gemensamt kommit fram till. Den omfattar de fyra grundpelarna: glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med samt rent spel.
Läs mer om Trygg Handboll Öppnas i nytt fönster.

BRIS
Bris, Barnens rätt i samhället, är en barnrättsorganisation som står upp för barnets rättigheter genom att stödja barn utifrån barnets behov, mobilisera samhället och påverka beslutsfattare genom att göra barns röster hörda. Bris vision är ett samhälle där barnets rättigheter tillgodoses.
Läs mer om Bris arbete relaterat till barn och unga inom idrotten

Riksidrottsförbundet (RF)
RF är idrottsrörelsens samlande organisation. RFs uppgift är att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
Läs mer om RF

Räddabarnen
Räddabarnen finns på plats i Sverige och 117 andra länder och arbetar för alla barns självklara rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. Här och nu för framtiden förändrar vi barns liv.
Läs mer om Räddabarnens arbete relaterat till barn och unga inom idrotten

UNICEF Sverige
UNICEF Sverige vill bidra till att öka kunskapen och stärka efterlevnaden av barnkonventionen i den svenska föreningsidrotten.
Läs mer om UNICEF

Maila oss om du har tips på organistaioner, hemsidor, länkar eller material som vi kan sprida vidare under temat Schysst stöd.

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2023-11-23

Författare:

Email: