Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Förutsättningarna inför helgens matcher

Till helgen spelas de sista gruppspelsmatcherna i ATG Svenska cupen. Här är herrlagens förutsättningar inför avgörandet. Totalt går åtta gruppettor och åtta grupptvåor vidare till åttondelsfinal. Lottning av åttondelsfinaler sker i början av nästa vecka.

Foto: Krister Andersson/Bildbyrån. Bild: Daniel Lindroos, HK Varberg.

GRUPP 1
Klara för åttondelsfinal: IFK Kristianstad, HK Varberg

Lördagens möte mellan Varberg och Kristianstad avgör vilket lag som tar förstaplatsen i gruppen. Vid oavgjort slutresultat går Kristianstad vidare som gruppetta. Lödde Vikings HK och OV Helsingborg är eliminerade. 

Spelschema:
Lördag 2 september, 15.00: HK Varberg–IFK Kristianstad
Söndag 3 september, 16.15: Lödde Vikings HK–OV Helsingborg

GRUPP 2
Klara för åttondelsfinal: IK Sävehof

En match återstår i grupp 2. Tvåan Lugi HF ställs mot trean Kungälvs HK i en direkt avgörande match i kampen om andraplatsen. Kungälv spelar ödesmatchen på hemmaplan. Avkast sker klockan 15.00 på lördag. GF Kroppskultur är eliminerade. 

Spelschema:
Söndag 3 september, 15.00: Kungälvs HK–Lugi HF

GRUPP 3
Klara för åttondelsfinal: Ystads IF, HF Karlskrona

Inga matcher återstår. Ystads IF avancerar som gruppetta, medan HF Karlskrona går vidare som tvåa. Vinslövs HK och IFK Karlskrona är eliminerade. 

GRUPP 4
Klara för åttondelsfinal: Hammarby IF, Skånela IF

En match om förstaplatsen återstår. På fredag klockan 19.00 i Vikingahallen möts Skånela och Hammarby. VästeråsIrsta HF och Bodens BK är eliminerade. 

Spelschema:
Fredag 1 september, 19.00: Skånela IF–Hammarby IF
Söndag 3 september, 14.00: Bodens BK–VästeråsIrsta HF

GRUPP 5
Klara för åttondelsfinal: Önnereds HK

En match återstår: LIF Lindesberg mot Alingsås HK. Gästande AHK går vidare till slutspel vid seger, kryss eller förlust med som mest sju bollar. Hemmalaget Lindesberg går vidare vid åttamålsseger. Redbergslids IK är eliminerade. 

Spelschema:
Lördag 2 september, 15.00: LIF Lindesberg–Alingsås HK

GRUPP 6

En av de jämnaste grupperna på herrsidan. Tyresö är hittills obesegrade men kan elimineras vid förlust på lördag, då IFK Skövde gästar Tyresöhallen. Skövde i sin tur har två poäng och måste troligtvis vinna mot Tyresö för att gå vidare. Amo HK, som förlorade premiären mot Tyresö med 34–36, vann med tio bollars marginal borta mot Skövde igår onsdag. Vid hemmaseger mot Uppsala HK på söndag går Amo vidare. För att Uppsala ska gå vidare krävs bortaseger mot Amo samtidigt som Tyresö hemmabesegrar Skövde.

Spelschema:
Lördag 2 september, 16.15: Tyresö Handboll–IFK Skövde
Söndag 3 september, 16.15: Amo HK–Uppsala HK

GRUPP 7
Klara för åttondelsfinal: Eskilstuna Guif

Eskilstuna Guif har satt sig i en fin sits inför helgen. Genom två segrar mot tvåan Hallby och trean Enköping behöver Guif förlora mot jumbon Silwing-Troja för att gå miste om förstaplatsen i gruppen. Lördagens möte mellan Enköping och Hallby avgör vilket av lagen som gör Guif sällskap i slutspelet.

Spelschema:  
Lördag 2 september, 16.00: Enköpings HF–IF Hallby
Söndag 3 september, 15.00: HK Silwing-Troja–Eskilstuna Guif

GRUPP 8

Precis som i grupp 6 har alla fyra lag chans att gå vidare. Bäst förutsättningar har fullpoängarna HK Aranäs. På lördag ställs Kungsbackalaget mot Anderstorps SK. Aranäs går vidare vid seger eller kryss. Även vid förlust har Aranäs relativt goda chanser att avancera till slutspel. Samtidigt som ASK–Aranäs möts Torslanda och jumbon Malmö. För att Malmö ska gå vidare krävs bortaseger mot Torslanda samtidigt som Aranäs besegrar Anderstorp. 

Spelschema:
Lördag 2 september, 15.00: Anderstorps SK–HK Aranäs
Lördag 2 september, 15.00: HK Torslanda–HK Malmö

Publicerad: 2023-08-31

Senast uppdaterad: 2023-08-31

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!