Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Kan Hammarby upprepa fjolårets cupsuccé?

Cupfinalisterna från föregående säsong Hammarby IF bär på favoritskapet i grupp 4, där även allsvenska Skånela IF och VästeråsIrsta HF samt division 1-laget Bodens BK HF jagar avancemang. 

Hammarby IF

Ort: Stockholm
Placering i fjolårets seriespel (HBL): 4
Resultat i fjolårets cupspel: Silver
Hemmaarena: Eriksdalshallen

Skånela IF

Ort: Märsta
Placering i fjolårets seriespel (HA): 3
Resultat i fjolårets cupspel: Gruppspel
Hemmaarena: Vikingahallen

VästeråsIrsta HF

Ort: Västerås
Placering i fjolårets seriespel (HA): 8
Resultat i fjolårets cupspel: Gruppspel
Hemmaarena: Västerås Arena

Bodens BK HF

Ort: Boden
Placering i fjolårets seriespel (H1N): 5
Resultat i fjolårets cupspel: Gruppspel
Hemmaarena: Hildursborg

Grönvita Hammarby hade en lyckad fjolårssäsong. Stockholmarna gick hela vägen till final i ATG Svenska cupen, där de förlorade mot IFK Kristianstad med minsta möjliga marginal. Inför fullsatta läktare i Eriksdalshallen föll ”Bajen” efter shoot-outs. I SM-slutspelet nådde de semifinal efter att ha eliminerat Alingsås HK med 3–0 i matcher i kvartsfinal. Dessutom fick Hammarbys Gustav Davidsson pris som årets mittnio samt årets MVP i Handbollsligan 2022/23. Även högernian Edwin Aspenbäck tog plats i All star team.

Bakom Hammarby förväntas Skånela och VästeråsIrsta HF göra upp om andraplatsen i gruppen. De båda lagen huserar i allsvenskan, där de förstnämnda i våras spelade kval till Handbollsligan. Skånela förlorade dock med 2–3 i matcher mot Lugi HF. Märstalagets huvudtränare Mattias Flodman är förväntansfull inför gruppspelet i ATG Svenska cupen:

– Jag tycker att vi har bra chanser att gå vidare. Men det är inget som kommer gå av sig självt. Vi torskade mot Västerås på hemmaplan förra året i serien och Boden har vi inte mött tidigare, säger Flodman som i synnerhet ser fram emot söndagens premiär mot Bodens BK. 

Faktum är att mötet Boden–Skånela blir startskottet för tävlingssäsongen 2023/2024. 

– Jag hoppas att vi vinner där uppe. Men vi flyger till matchen, vilket är annorlunda för oss. Dessutom startar Boden med tre stycken shoot-out. Så om vi inte är på alerten i början kommer det bli en riktigt tuff uppgift. Boden kommer nog att kämpa med allt de har.

Boden är det enda laget från HF Norr i omgång 4. BBK slutade på femteplats i division 1 norra med 24 poäng på 22 matcher. 

De två bästa lagen i varje grupp avancerar till åttondelsfinal. Samtliga matcher i ATG Svenska cupens gruppspel visas på Handbollplay.se Länk till annan webbplats.. Livescore går att följa på svenskhandboll.se Länk till annan webbplats.. Sedan tidigare står det klart att ATG Svenska cupen från och med säsongen 2023-2024 kommer att avgöras genom ett Final4.

Spelschema:

Söndag 13 augusti, 14.00: Bodens BK–Skånela IF
Lördag 26 augusti, 15.00: VästeråsIrsta HF–Skånela IF
Lördag 26 augusti, 17.00: Hammarby IF–Bodens BK
Onsdag 30 augusti, 19.00: VästeråsIrsta HF—Hammarby IF
Fredag 1 september, 19.00: Skånela IF–Hammarby IF
Söndag 3 september, 14.00: Bodens BK–VästeråsIrsta HF

Till resultatsidan: https://www.profixio.com/app/leagueid15569/category/1137559 Länk till annan webbplats.
Till herrtävlingen: Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.https://www.profixio.com/app/leagueid15569/categories Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-10

Senast uppdaterad: 2023-08-11

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!