Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Dubbelt Karlskrona i grupp 3

HF Karlskrona och IFK Karlskrona gör upp i ett spännande derby fredag den 18 augusti. Utöver duon från Blekinge innehåller grupp 3 Ystads IF och Vinslövs HK.

Ystads IF

Ort: Ystad
Placering i fjolårets seriespel (HBL): 3
Resultat i fjolårets cupspel: Semifinal
Hemmaarena: Ystad Arena

HF Karlskrona

Ort: Karlskrona
Placering i fjolårets seriespel (HA): 2
Resultat i fjolårets cupspel: Åttondelsfinal
Hemmaarena: Brinova Arena

Vinslövs HK

Ort: Vinslöv
Placering i fjolårets seriespel (HA): 6
Resultat i fjolårets cupspel: Gruppspel
Hemmaarena: Furutorpshallen

IFK Karlskrona

Ort: Karlskrona
Placering i fjolårets seriespel (HA): 11
Resultat i fjolårets cupspel: Omgång 2
Hemmaarena: Brinova Arena

Oscar Carléns Ystads IF gick till semifinal i både ATG Svenska cupen och SM-slutspelet i fjol. ”Di vide” gick dessutom till åttondelsfinal i European League, där de åkte ut mot schweiziska Kadetten Schaffhausen. Bland nyförvärven inför säsongen finns målvakten Alexander Lindén från HK Aranäs och Oskar Joelsson från Redbergslids IK. 

HF Karlskrona (tidigare HIF Karlskrona) är tillbaka i Handbollsligan efter fyra års tillvaro i allsvenskan. I våras slutade de på en andraplats i serien, vilket innebar kval till Handbollsligan mot OV Helsingborg. Karlskrona vann kvalserien med 3–2 i matcher. Vänsternian Axel Söderqvist utmärkte sig i den femte och avgörande matchen mot Helsingborg där han blev bästa målskytt med nio fullträffar. 

Lokalkonkurrenten IFK Karlskrona slutade på elfteplats i allsvenskan och tvingades till negativt kval mot Örebro SK. IFK gick segrandes i dubbelmötet med stor marginal (71–37). 

Skånelaget Vinslövs HK segrade i hälften av seriematcherna i allsvenskan. Med 27 poäng på 26 matcher landade de på en sjätteplats i tabellen. I laget återfinns den före detta landslagsspelaren Dalibor Doder. Totalt har Doder gjort 430 mål på 146 A-landskamper.

De två bästa lagen i varje grupp avancerar till åttondelsfinal. Samtliga matcher i ATG Svenska cupens gruppspel visas på Handbollplay.se Länk till annan webbplats.. Livescore går att följa på svenskhandboll.se Länk till annan webbplats.. Sedan tidigare står det klart att ATG Svenska cupen från och med säsongen 2023-2024 kommer att avgöras genom ett Final4.

Spelschema:

Fredag 18 augusti, 19.00: HF Karlskrona–IFK Karlskrona
Fredag 18 augusti, 19.30: Vinslövs HK–Ystads IF
Måndag 21 augusti, 19.30: Vinslövs HK–HF Karlskrona
Onsdag 23 augusti, 19.00: IFK Karlskrona–Ystads IF
Onsdag 30 augusti, 19.00: Ystads IF–HF Karlskrona
Onsdag 30 augusti, 19.00: IFK Karlskrona–Vinslövs HK

Till resultatsidan: https://www.profixio.com/app/leagueid15569/category/1137558 Länk till annan webbplats.
Till herrtävlingen: Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.https://www.profixio.com/app/leagueid15569/categories Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-10

Senast uppdaterad: 2023-08-11

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!