Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

ett foto. en spelare hoppar med en hand upp över huvudet hållandes i en boll

Foto: Stefan Svensson

Anmälan öppen till tema 7 i spelarutbildningen

Nu är anmälan öppen till Tema 7 i spelarutbildningen för spelare födda 2009 i Handbollförbundet Väst - nästa säsongs första tillfälle där upplägget är i form av en längre träning! F09 har Tema 7 på lördagen den 31/8 och P09 har det på söndagen 1/9. Alla spelare som vill är välkomna att vara med på denna utbildning, men detta är sista temat med fri och öppen anmälan.

Efter Tema 7 övergår sedan Spelarutbildning 2.0 till Distriktlagsverksamhet där första uttagningen äger rum och ungefär 2/3 går vidare till Tema 8. Självklart kommer information inför Tema 7 först efter sommaren när nästa säsong drar igång.

Digitalt möte om uttagningarna

Måndagen den 26 augusti kommer det att vara ett digitalt möte med information inför uttagningarna. Hur man ska tänka när det är uttagning och vilka kriterier uttagningen baseras på går vi igenom på detta frivilliga digitala möte. Läs mer via länken! Man väljer själv om man vill vara med och alla spelare, vårdnadshavare och lagtränare är välkomna. Tänk på att du behöver anmäla dig till både Tema 7 och det digitala mötet – om du ska vara med på båda.

Anmäl dig via separat länk: Till anmälan digitalt möte om uttagningarna >> Länk till annan webbplats.

Alla datum säsongen 2024/2025

Vi har även publicerat vilka datum som gäller nästa säsong utöver Tema 7, alltså tema 8, träningsdagar och Sverigecupen. Allt finns samlat under spelarutbildning på vår hemsida. Till all information om spelarutbildning 09 >>

Syfte

Svenska Handbollförbundets Spelarutbildning 2.0 ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J-, U- och A-landslag. Syftet med spelarutbildningen är att utbilda och utveckla ungdomsspelare, att ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Väst vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildning. Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Alla spelare får vara med oavsett nivå.

Gruppindelning

Efter att vi fått in anmälningarna görs en gruppindelning där vi blandar spelare från alla lag med fokus på att alla ska ha rimliga avstånd att resa. Dock kommer man som spelare aldrig vara ensam från sin förening – med undantag om det bara är en spelare anmäld från samma lag. I regel är det inte samma gruppindelning som föregående tillfälle.

Vad händer efter det?

Efter gruppindelningen är gjord får spelarna reda på var de ska åka för sin utbildning. Detta får man cirka en vecka innan. Då kommer det även komma mer information om allt kring utbildningen. Redan nu kan vi säga att varje spelare ska ha med en märkt boll till träningen och någon form av tröja med klubbemblem. Man ska precis som förra gången sätta på sig en namnlapp på sin tröja för att underlätta för instruktörerna - till exempel vanlig vit coachtejp med sitt förnamn skrivet.

Profilbilder

Våra instruktörer har under säsongen tagit profilbilder på alla spelare som har godkänt detta för att använda dem internt - för att de ska kunna lära sig fler namn och få en bättre överblick inför uttagningen. Om du inte har tagit en profilbild under förra säsongen - skicka in en passande idrottsprofilbild i en tröja med klubbemblem till oss via mejl.

Tema 7

Teknik- och taktikträning – försvar (grunder) 3-2-1 och 5-1
Målvaktsträning – kantskott, övningar
Idrottsfysiologi – powerträning - sprinst/spänst

Besked

Efter Tema 7 kommer våra instruktörer för respektive plats, lag och zon gemensamt sammanställa, diskutera och analysera alla delar noggrant för att sedan göra uttagningen till Tema 8 där ungefär 2/3 går vidare. Först 1-2 veckor efter får alla spelare besked via mejl om man har blivit uttagen eller inte. Kontakta oss om du inte kan vara med på Tema 7 på grund av skada eller sjukdom. Vi vill inte att man kommer om man är skadad eller sjuk!

Anmälan

Spelaren eller målsman anmäler spelaren i fråga och betalar direkt vid anmälan.

Avgift – 150 kr

F09 - lördag 31/8 - Till anmälan för F09 >> Länk till annan webbplats.

P09 - söndag 1/9 - Till anmälan för P09 >> Länk till annan webbplats.

Sista anmälningsdag – söndagen den 18/8.

Återbud

Återbud lämnas till Handbollförbundet Väst via länken. Återbud som lämnas in på rätt sätt – via länken – fram till en timme innan träningen får full återbetalning.

Till återbudsanmälan >> Länk till annan webbplats.

Kläder

Är du intresserad av att köpa kläder från Handbollförbundet Väst? Då kan du göra det via Stadium. Till Handboll Västs Stadium shop >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-10

Senast uppdaterad: 2024-04-10

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!