Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Gör som Malin - bli instruktör i spelarutbildningen

Vill du vara med och utveckla och utbilda spelare i Väst? Vi söker nu instruktörer till spelarutbildningen i Väst för spelare födda 2010.

Spelarutbildningen går till hösten i gång med en ny årskull, spelare födda 2010. Vi söker nu efter instruktörer till spelarutbildningen för denna nya årskull.

Vi söker dig som brinner för handboll, visar stort engagemang för individuell utveckling och agerar utifrån Svenska Handbollsförbundets grundsyn på ledarskap! Du förväntas även att vara delaktigt under majoriteten av verksamheten, arbeta tydligt efter syftet och upprätthålla en god framförhållning i din kommunikation, samt uppvisa specificerat polisutdrag för arbete med barn och ungdomar. Arvodering, kläder och material i enlighet med standardavtal. Ansökan stänger den 30/6.

Ansök här för att bli instruktör till spelarutbildningen >> Länk till annan webbplats.

Malin är målvaktsinstruktör i spelarutbildningen

En som är instruktör för spelare födda 2009 är Malin Sjöstedt. Malin är målvaktsinstruktör och har varit med i 4 år inom spelarutbildningen i Väst. Malin ville bli instruktör dels för att utvecklas i sin tränarroll men också bidra med hennes kunskaper kring målvaktsträning. Hon tycker dessutom att om du funderar på att bli instruktör, ska du inte tveka - "Det är fantastiskt att få vara med att utveckla svensk handboll".

Läs hela intervjun med Malin nedan!

Var bor du?

Jag bor i Onsala/Kungsbacka

Vad har du för handbollsbakgrund?

Jag har spelat i HK Aranäs i ca 10 år, var målvakt

Har du något nuvarande uppdrag i förening, i så fall vad och vilken?

Jag är målvaktstränare i HK Aranäs F16 och F11 samt kör målvaktsfys på damsidan från F15 upp till senior.

När började du som instruktör i spelarutbildningen?

Jag är nu med för 4e året i rad som instruktör i spelarutbildningen, så jag startade med kullen född -06 och nu är vi inne på -09.

Varför ville du bli instruktör?

Jag ville dels utvecklas själv i min tränarroll men också bidra med mina kunskaper kring målvaktsträning, det är ju en både speciell och utsatt position som förtjänar lite extra uppmärksamhet tycker jag. Jag har gått både HFV och SHF:s målvaktstränarutbildningar som jag tycker är fantastiska, med bl a Thomas Forsberg som lärare. Målvaktsspelet har ju förändrats mycket de senaste åren, och jag gillar verkligen den nya tekniken som matchar dagens snabba handboll bättre än tidigare.

Vad tycker du om att vara instruktör?

Det är otroligt roligt! Det är så härligt att träffa dessa målinriktade och duktiga målvakter och kunna ge dem något med sig på vägen som utvecklar dem ytterligare.

Har du något speciellt minne du vill dela med dig av?

Det är svårt att välja, så jag får nog säga alla härliga skratt tillsammans med mina goa instruktörskollegor på spelarutbildningen.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli instruktör?

Tveka inte! Det är fantastiskt att få vara med att utveckla svensk handboll 🙂

Om spelarutbildningen

Syftet med spelarutbildningen är att utbilda och utveckla ungdomsspelare, att ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Väst vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildning – inte på selektering. Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation.

Läs mer om spelarutbildningen i Väst >>

Publicerad: 2024-04-08

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!