Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Ordförande Mattias om avslutet på säsongen, cuper och att engagera sig i förbundet

Vår ordförande Mattias Nord skriver varje månad en krönika till vårt nyhetsbrev. Månadens krönika handlar om att uppmärksamma avslutet på säsongen med alla seriesegrare samt de som tagit sig vidare till finalspelet i USM. Han skriver även om ungdomscuper i distriktet samt om att engagera sig i förbundet.

Bästa handbollare.

Först av allt vill jag tacka för förtroendet att bli omvald till ordförande och därmed få förmånen att leda det här fantastiska handbollsdistriktet under ännu ett år. Årsstämman där beslutet fattades genomförde vi på Partille Arena och för egen del tycker jag att det blev en trevlig tillställning som avrundades med en elitmatch i Handbollsligan. Ett upplägg som jag gillade, och förhoppningsvis kan vi upprepa det nästa år om det finns ett spelschema någonstans i distriktet som passar med förutsättningarna för en årsstämma.

När det inte är stämmor som avgörs, så är det matcher, serier, ligor och USM-steg. Överallt så träder lagen från HF Väst fram och tar plats i ett antal som gör mig både stolt och imponerad. Den här krönikan skulle bli orimligt lång om jag skulle rada upp alla som förtjänar det, så jag nöjer mig såhär långt med att rikta ett stort grattis till alla seriesegrare i såväl distrikts- som förbundsserier. Samma grattis men kryddat med ett lycka till riktas till de HF Väst-lag som kvalificerat sig till SM-kvartsfinalerna och likaså dem som gått till finalspelet i USM. Ska följa er alla med stort intresse och håller tummarna så knogarna vitnar för er.

Med seriernas avslut, så är det även dags för cupernas intåg och gyllene säsong. Här i distriktet kan ungdomslag samlas för att kröna säsongen med luftmadrassnätter och inomhusbataljer i Bohus Cup kring Kungälv eller bege sig till Alingsås för deltagande i anrika Potatiscupen. För den hugade som längtar efter vårluft, sol och gräs efter en vinter inomhus, så kan man bege sig till Kungsbacka och Aranäs Open i mitten av maj för att känna på hur stegisättningar och bollstuds känns på ett grönare underlag. Ungdomscuperna är verkligen en av de bästa bitarna med sporten och jag gläds verkligen med alla som får fylla på minneskontot med nya upplevelser, nya vänner och uppfyllandet av segerdrömmar.

Som ni förhoppningsvis har noterat, så genomför vi just nu en intervjuserie vars syfte är att beskriva hur man kan engagera sig inom förbundet men syftet är minst lika mycket att lyfta fram en del av de engagerade eldsjälar som på ideell basis gör det möjligt för verksamheten att fungera, för matcher att genomföras och för både spelare, ledare och domare att utbildas. I det här nyhetsbrevet hittar ni två som förtjänar lite extra uppmärksamhet, dels Astrid Laurin som minst sagt är en klippa i både vår egen DFK men också representerar HF Väst i den nationella Domar- och funktionärskommittén. Ni hittar även en intervju med Kenneth Johansson, som funnits med i vårt distrikt längre än man kan greppa och som gjort så ofantligt mycket för handbollen att det inte går att beskriva. Om det var en orimlighet för krönikans längd att räkna upp seriesegrare, m.m., så skulle krönikan i sin längd snart anta formerna av att normalkvitto från Ullared om jag gav mig in på Kenneths CV från handbollen. En makalös livsgärning och jag är för egen del otroligt glad att kunna använda Kenneth som bollplank och mentor när saker behöver ventileras. Minst lika tacksam för att han fortsätter att leda FORK och utvecklingsarbetet ytterligare ett år.

Brinner du precis som Astrid och Kenneth för handbollen och känner att du vill göra en insats i vårt förbund? Hör av dig via mail till mig på mattias.nord@handbollvast.se.

Jag låter tangentsmattret stanna där för denna gång, och tackar för att du tog dig tid att läsa mina rader

Allt gott!

Mattias Nord, Ordförande Handbollförbundet Väst

Publicerad: 2024-04-02

Senast uppdaterad: 2024-04-02

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!