Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

spelare står på rad i en handbollshall och väntar på att på skjuts på mål. ett foto.

Snart stänger anmälan till tema 2

Det är ca två veckor kvar tills anmälan för Tema 2 i spelarutbildningen stänger. Upplägget på tema 2 är i form av en längre träning om ca 2,5 timme! Alla spelare som vill är välkomna att vara med på denna utbildning. F09 har Tema 2 på lördagen den 9/12 och P09 på söndagen den 10/12.

Svenska Handbollförbundets Spelarutbildning 2.0 ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J-, U- och A-landslag. Syftet med spelarutbildningen är att utbilda och utveckla ungdomsspelare, att ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Väst vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildning, inte på selektering. Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Alla spelare får vara med oavsett nivå.

Gruppindelning

Efter att vi fått in anmälningarna görs en gruppindelning där vi blandar spelare från alla lag med fokus på att alla ska ha rimliga avstånd att resa. Dock kommer man som spelare aldrig vara ensam från sin förening – med undantag om det bara är en spelare anmäld från samma lag. I regel är det inte samma gruppindelning som föregående tillfälle. Varje grupp kommer att vara ungefär 2,5 timme.

Vad händer efter det?

Efter gruppindelningen är gjord får spelarna reda på var de ska åka för sin utbildning. Detta får man cirka en vecka innan. Då kommer det även komma mer information om allt kring utbildningen. Redan nu kan vi säga att varje spelare ska ha med en märkt boll till träningen och någon form av tröja med klubbemblem. Man ska även sätta på sig en namnlapp på sin tröja för att underlätta för instruktörerna - till exempel vanlig vit coachtejp med sitt förnamn skrivet.

Tema 2 - innehåll

Teknik- och taktikträning – individuell anfallsteknik
Målvaktsträning – uppvärmning och fortsättning grunder
Idrottsfysiologi – axel-, fotleds- och knästabilitet

Anmälan

Spelaren eller målsman anmäler spelaren i fråga och betalar direkt vid anmälan.

Avgift – 150 kr
Sista anmälningsdag – söndagen den 26/11

Till denna anmälan ska varje spelare anmäla sig via olika länkar beroende på vilken förening denne tillhör. Föreningar i Göteborg/Halland anmäler sig i länken för det området och så vidare. Hör av er om ni är osäkra vilket område du tillhör.

Flickor – 9/12

Till anmälan Göteborg/Halland F09 >> Länk till annan webbplats.

Till anmälan Västergötland/Småland F09 >> Länk till annan webbplats.

Till anmälan Bohuslän-Dal/Värmland F09 >> Länk till annan webbplats.

Pojkar – 10/12

Till anmälan Göteborg/Halland P09 >> Länk till annan webbplats.

Till anmälan Västergötland/Småland P09 >> Länk till annan webbplats.

Till anmälan Bohuslän-Dal/Värmland P09 >> Länk till annan webbplats.

Återbud

Lämnas till Handbollförbundet Väst via länken. Till återbudsformulär >> Länk till annan webbplats.

Återbud som lämnas in på rätt sätt – via länken – fram till en timme innan träningen får full återbetalning.

Kläder

Är du intresserad av att köpa kläder från Handbollförbundet Väst? Då kan du göra det via Stadium. Till Handboll Västs Stadium shop >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-16

Senast uppdaterad: 2023-11-16

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!