Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

två spelare kastar en boll mellan sig och en ledare står bredvid och instruerar

Rekord i antalet anmälda till spelarutbildningen tema 1

I helgen är det dags för spelare födda 2009 att börja med spelarutbildning i Väst. Tema 1 kommer att genomföras på flera olika ställen runtom i distriktet. Totalt är det 766 spelare anmälda, vilket är rekord i Väst.

Spelarutbildningen genomförs i Väst under cirka ett års tid med 7 tematräningar, där 6 tillfällen är fri anmälan till. Sista tillfället (tema 8) blir spelare från tema 7 uttagna till som en första gallring inför Sverigecupen. Spelarutbildning 2.0 ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J-, U- och A-landslag. Syftet med spelarutbildningen är att utbilda och utveckla ungdomsspelare, att ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Fokus ligger på individuell teknik och utbildning – inte på selektering. Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation.

Helgen den 21-22 oktober är det tema 1 i Väst för hela 766 spelare - vilket är rekord i Handboll Väst! Utöver spelarna har vi 27 instruktörer som kommer följa spelarna under hela spelarutbildningen.

Tema 1 kommer att handla om individuell försvarsteknik för utespelare och grunder för målvakter.

Ni som ska på spelarutbildning i helgen - ha det så roligt och hoppas ni lär er mycket nytt!

Publicerad: 2023-10-20

Senast uppdaterad: 2023-10-20

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!