Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Alexander ny domartillsättare i Väst

Handboll Väst har fått en ny domartillsättare på 50% - Alexander Johnsson från Skåne.

Vi låter Alexander presentera sig själv. Varmt välkommen till Väst, Alexander!

Vem är jag?

Mitt namn är Alexander Johnsson men väldigt många känner mig bättre som Bambi. Jag är utbildad barnskötare och undersköterska.

Jag kommer vara aktiv i både Handbollförbundet Väst som domartillsättare och inom Handbollförbundet Syd där jag bland annat är domartillsättare, domarinstruktör, regiondomare och ledamot i DFK.

På fritiden när jag inte är aktiv inom handbollen så åker jag mycket skidor då jag är skidlärare men spenderar också väldigt mycket tid med mina två bästa vänner.

Var kommer du ifrån?

Jag är uppvuxen i Staffanstorp som ligger utanför Malmö/Lund i Skåne. Jag har även bott i Dalby, Lomma och senast Växjö. Jag bor numera i både Staffanstorp och Göteborg.

Vad har du för handbollsbakgrund?

Jag började min handbollskarriär genom att spela beachhandboll i Åhus när jag gick på mellanstadiet för att min bästa kompis saknade spelare till sitt lag. Jag tyckte det var väldigt roligt och bestämde mig för att börja spela. Jag spelade i Staffanstorps HK pojkar 1996 i några år innan jag bytte lag till H43 Lund i samband med att jag började skola i Lund.

I årskurs 8–9 skadade jag mig och bestämde mig i stället för att börja döma handboll. Jag började döma handboll som föreningsdomare 2010 och dömde väldigt mycket både i min förening H43 och Staffanstorp men åkte också runt på väldigt många cuper runt om i Sverige. 2015 blev jag regiondomare och började även som domarinstruktör. På senare tid har jag även varit arvoderad domartillsättare på seniorserierna som DU 4-5 dömer i Handbollförbundet Syd.

Vad kommer du att jobba med?

Jag kommer att jobba 50% med domartillsättning. Jag kommer att tillsätta domare på matcher i Småland men också i ett fåtal områden i Halland och Västergötland.

Publicerad: 2023-08-29

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!