Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Backa HK har startat upp det första juniorlaget på herrsidan på mer än 10 år

Några tidigare Backaspelare skrev i början på året till Backa HK: s styrelse och frågade om det fanns möjlighet att starta upp ett herrjuniorlag. Backa HK nappade naturligtvis på initiativet!

Efter att vi fått ta del av denna roliga nyhet från Backa HK ville vi naturligtvis veta mer och ställde några frågor till Marcus Alexandersson, ungdomsansvarig för klubbens A- och J-ungdom.

Föreningen har många lag igång i yngre åldrar. Vad beror det på att ni inte har haft något juniorlag igång på så många år?
På killsidan är det stor konkurrens med fotbollen i vår stadsdel och de flesta av våra A-pojkstrupper de senaste åren helt enkelt varit för tunna när det blivit dags att kliva upp i herrjuniorserien. Man kanske kan spekulera i att det bidragit till en negativ spiral som varit svår att bryta under årens lopp. Just därför är vi så otroligt glada för att de här återvändarna dragit igång laget igen.

Var det grabbarnas helt egna initiativ att höra av sig och vilja börja spela med Backa eller har ni jobbat aktivt för att få igång juniorlaget igen?
De kontaktade styrelsen helt på eget bevåg och har helt själva inom loppet av några veckor fått igång en kommunikationslista med 10-15 spelare som flaggat att de vill vara med och starta upp juniorlaget i Backa HK igen. De flesta är hemvändare som spelat i Backa HK någon gång i sin karriär men av olika anledningar lämnat klubben. Några av spelarna som nu är med och startar upp laget hade till och med lagt skorna på hyllan...

Efter några möten fick vi klart med en huvudtränare - Karin Carlsson. Hon och en stabil stomme har tillsammans med delar av A-pojkslaget genomfört 2-3 träningar i veckan sedan mars. Spelarna har själva tagit på sig ansvar och bemannat olika roller för att det ska bli ett stabilt lag. Några föräldrar har också hunnit rekryteras och pusselbitarna för ett väl fungerande lag har verkligen ramlat på plats. När säsongen är slut kommer några spelare till ansluta sig till laget och dra på sig Sharks-tröjan.

Är juniorlaget med i seriespel? Cuper?
Seriespel har vi inte deltagit i men laget hoppas klämma in någon cup under säsongsavslutningen eller tidiga försäsongen. Vi kommer anmäla ett lag till seriespelet i höst.

Vad betyder det för föreningen att få igång ett juniorlag på killsidan?
Det betyder oerhört mycket för vår klubb att våra yngre pojkar nu äntligen har stora killar att se upp till och något att se fram emot när de ska gå uppåt i åldrarna. Det har naturligtvis saknats enormt.

Hur ska ni göra för att behålla ett juniorlag på sikt?
Vi kommer att dra igång lite aktiviteter som riktar sig till A-pojk, A-flick och båda juniorlagen i klubben som vi hoppas ska bli en tradition och locka spelare att stanna i klubben framöver. Framförallt ska vi fortsätta fostra spelare i Backa Sharks-andan. Vi spelar handboll och har roligt tillsammans. Det ska finnas en möjlighet att fortsätta sin utbildning och utvecklas till en bra seniorspelare i Backa HK framöver.

Backa HK vill gärna ha fler killar till laget!
Läs mer på Backa HK:s herrjuniorers hemsida >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-09

Senast uppdaterad: 2024-04-09

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!