Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

ett bildkollage med barn i idrottshall som springer runt och vuxna som sitter vid ett bord och ler mot kameran

Bilder från Grums, Säffle och Skara från Handboll på offensiven.

Handboll på offensiven vill bidra till mer handboll i Väst

Handboll på offensiven är ett projekt som har målet att fylla fler hallar med handboll. Under året som gått har projektet genomförts med start i Värmland, och nu är Västergötland på gång.

Handbollförbundet Väst har bestämt sig för att försöka starta upp nya klubbar. Projektet går just nu under namnet Handboll på offensiven (HPO). Målet är att fylla fler hallar med handboll, med tre bakomliggande anledningar. För att våra ungdsomalag ska gå kortare resväg till matcher/sammandrag, för att få fler att spela vår fantastiska idrott och för folkhälsan - fler som idrottar, fler ungdomar som mår bra av aktivitet.

Arbetssättet är att få till handboll inom identifierade "vita fläckar" där handbollen inte är etablerad eller lever i tynande tillvaro. Vita fläckar innebär:

- Kommuner som inte erbjuder handboll för där finns ingen handbollsklubb
- Kommuner som har handbollsklubb men som inte har verksamhet för att starta lag
- Idrottshallar som inte innehåller handboll
- Stadsdelar/områden i storstäder som inte har handboll.
- Svåra områden som handbollsklubbarna valt att inte arbeta i
- Skolor som inte får besök av någon klubb som erbjuder handbollsinstruktioner och till en kontakt med en klubb.

Här vill Handbollförbundet lägga tid och resurser på att få igång handbollen med syftet att få ge barn och ungdomar chansen att prova på handboll.

Till mer information om Handboll på offensiven (HPO) >>

Läget i projektet

Värmland
Värmland var först ut i projektet och under säsongen 2022/2023 var det prova på träningar under flera omgångar i Grums och Säffle.

Med start i oktober kommer det vara träning i Grums och Säffle utan närvaro av Handboll Väst. Båda föreningarna är anmälda till handbollsfestivaler omgång 2.

I Värmland är målet under säsongen att få till 2 föreningar. Två platser är på gång, Gullspång och Bengtsfors.

Västergötland

I tisdags 3 oktober var det en träff i Skara med fokus på Västergötland. Målet med satsningen i området Västergötland är att fylla mer hallar med handboll. På träffen hölls en engagerande föreläsning av Pelle Höij (från förbundet) om hur de har jobbat med HPO i Värmland. Utöver detta var det bra nätverkande mellan föreningarna på plats där några kom överens om att samarbeta för att sprida handbollen mellan sina orter.

Publicerad: 2023-10-06

Senast uppdaterad: 2023-11-02

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!